...He found you lost and guided you (93:7)

Monday, May 6, 2013

GE 13

bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum 


Alhamdulillah 
tanah tumpah darahku
Kelantan 
masih lagi diizinkan Allah untuk merasa style kepimpinan ulama :)

Dan 

DUN kat rumah Hulu Kelang pun still kekal dibawah YB Shaari Sungib. Walaupun harus memilih antara dua tempat mengundi, Alhamdulillah glad, dua-dua masih kekal. Means, pesta ceramah agama masih lagi aktif kat kawasan rumah dan saya dapat bayangkan pasti semakin rancak menjelang Ramadhan ini :) dan yang paling penting juga, Masjid As-Sobirin masih lagi kekal dgn JK yang ermm yang sekepala la dengan fikrah saya sefamily.

muko oghe hok excited nok undi pertamo kali

This is my 1st time experience mengundi kat kampung Kelate untuk DUN Pasir Pekan, Parlimen Tumpat. Saya mengundi bukan sebab nak pastikan kemenangan sesebuah parti pilihan tetapi untuk melaksanakan tanggungjawab dalam memilih pemerintah. Its an obligation as highlighted in Quran also. So I'm done with my part. 


Alhamdulillah for everything ya Allah. 
InshaAllah. For everything that happened, is within Allah's will. :D He knows THE BEST~

 memang jarang sangat berpeluang menulis blog, jadi isu-isu panas #blackout #peti undi hilang #dakwat kekal tu saya malas nak ulas sebab semua tu memang da jadi mainstream kat fb. Cuma kita je kena pilih nak terus dikaburi atau nak buka mata luas-luas. We're grown up people, so please la put your thinking cap on. Think! analyze! and scrutinize! every info. Yang haq tetap akan menang!peace!

p.s: frust menonggeng jugak la bila Trgnu "keka" hehue

No comments:

Post a Comment