...He found you lost and guided you (93:7)

Friday, May 27, 2011

happy 48th birthday Mok =)

bismillahirrahmanirrahmi & assalamualaikum



Sanah helwah! Happy Birthday! Selamat Hari Jadi ! Saengil Chukha Hamnida !
buat ibunda tercinta
Rahanat Abd Kadir
masih baik,solehah,penyabar dan cantik
itulah ibu saya!

alhamdulillah.saya masih lagi bertuah seperti tahun lepas. Masih diizinkan Allah untuk turut serta meraikan ulang tahun kelahiran queen of my heart yang ke 48. Walaupun tahun ni, no more choco indulgence, serba simple sambutannya, yet it was fun.Tahun ni memandangkan bajet kurang, kak tak dapat nk bagi present  yang grand2 buat mok, cuma kak yakin,tahun ni salah satu hajat mok sudah ditunaikan Allah dan itulah hadiah yang tak ternilai harganya. Alhamdulillah, keesokan harinya (26.5.11) mok akan menunaikan umrah ditemani Che' Su, my aunt. Dan pada hari tu juga, birthday adik bongsu kesayanganku, Mukhlis. Takpe Lish, mok pergi beribadah,perkara yg disukai Allah,so we should be proud of Mok. [walaupun diri sendiri sebak,keberatan utk berpisah dgn mok =,=! ]


bertuahnya mok sebab menjadi tetamu Allah untuk perform umrah.Nak pergi gak.huhu beberapa hari lepas, saya & soulmate, Ain turut bercadang utk perform umrah same2, andai masing-maisng masih "sendiri" :) janji ea Ain :)
 Like usual,selalunya kalau ada orang pergi Tanah Suci Mekah, mesti ada kiriman doa. Ramai juga rakan guru mok mengirim helaian doa2 buat keluarga,anak,dan sebagainya. Likewise saya pun turut mengirim doa. InshaAllah bile berdoa kat sana lebih afdhal dan mustajab kan? List of doa tu saya yakin pasti mok doakan sepanjang disana.

Doa untuk keberkatan
Doa untuk kejayaan
Doa untuk jodoh
;)

Kakak doakan semuanya dipermudahkan mok. That's the grand present yg kakak boleh bagi kat Mok.Doa buat ibunda tercinta. Kuasa Allah mengatasi segalanya. Bila seorang hamba bersungguh-sungguh ingin datang kepadaNya,pasti Dia akan membantu. Miracles can happen there.


wallahualam

my mother is amazing :D


No comments:

Post a Comment