...He found you lost and guided you (93:7)

Saturday, April 16, 2011

teruskanlah

bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum



esok secara rasminya bermula final exam.
 Walaupun my first paper begins on this Thursday
tapi saya nak wish all the best 
for calon-calon yg ambik paper esok
moga-moga preparation da cukup
mungkin masih ade kelompongan
masih ade chapter yang tak dicover sepenuhnya
tapi usah khuatir
usaha sudah cukup maksimum
apa yang penting sekarang
ialah melangkah ke dewan 
dengan penuh pengharapan pada Allah
inshaAllah bila Allah redha dengan kita
dengan usaha yang kite pulunkan selama ni
pasti kite akan yakin dengan pertolongan Allah
plus masih ada kiriman doa dari ayahanda dan ibundah dan lecturer2 tercinta
melangkah lah dengan yakin~

dan pesanan bagi diri ini yang paper starts @ 21/4 ni, teruskanlah study dan study dan study. Speed up and act with the most optimum effort for the balance 4 days to go for first paper. Bagi saya, there is no such a thing as last minute study. Last minute or early minute ( ade ke?) study, kite tetap study. berusaha sampai ke saat terakhir:)  Cume mungkin bagi yang dah bace notes dari awal sem,( lepas habis je lecture,revise balik at that same day)  diberi kemudahan untuk mengingati dengan senang berbanding yang tidak BUT no worries. Allah sentiasa ada untuk membantu dan selayaknya Allah yang menilai usaha kita.smile :)
"senjata" lam exam hall nanti .BANG BANG :)
 Yang PALING3  penting, sepanjang kite beusaha untuk menuntut ilmu,kite kene berusaha juge untuk menjadi insan yang beriman dan bertaqwa. Sebab Allah dah janji, hanya org yang bertaqwa kan mendapat jalan keluar dari jalan yang tidak disangke2 kan. Hmm may Allah give the best in me. Walaupun mate makin lebam cam kene pukul dengan mafia, kulit makin gelap dek terikan matahari but that is the price I've got to pay for success and it worth it.. perbetulkan niat, lillahitaala.inshaAllah semoga dipermudahkan .amin~

ost: MiSK-jodoh & takdir ( siyes mood kawen   study dtg bile dgr )

1 comment: