...He found you lost and guided you (93:7)

Sunday, November 7, 2010

mystory yg mystery

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum wbt.

sejak bertemu dengan mok baru2 ni, aku rasa tersangatlah bahagia. walaupun ada bermacam2 dugaan hidup dekat2 nak final ni, tapi i am tot in the cloud nine!!!malam ni ade FINAL test fluid mechanics. Killer subject sem ni. nak tambah carry mark kasi ok sikit hanya depends on test ni je laa sebab nanti da tinggal final exam da. Final exam 40% je kalau nak dibandingkan dengan carry mark sepanjang sem, 60%, mampu ke aku nak skor subject ni..huhu.tepuk dada, tanya diri sendiri..jap, aku tanya.....jawapannya, BOLEH..janji usaha yang istiqamah dan sokmo2 la bergantung harap pada Allah.. bak kate ayoh, ilmu2 yang kite belajar ni semuanya ditulis oleh manusia biasa cam kite, tetapi hakikanya semua ini milikNya, so kene banyak2 berdoa,memohon kepadaNya. (^^)v

so, ambiklah peluang study week yang dah berbaki beberapa hari je lagi untuk tachap mane2 yang kurang faham, mane yang kurang jelas. And biase laa kan, bila study week ni kite dah kene study smart,hmm tapi study hard pun kene jugak. Sebab kalau study soft2, i mean study dalam memanjakan diri, memang confirm, efficiency nye kurang. Bagi aku la, bagi korang , xsure la kan. lagipun, aku ni a moderate student je.banyak kekurangan . Therefore,sebab itulah, aku rasa STUDY HARD and STUDY SMART is directly proportional in order to get great outcome.ngee2.. Tapikan study week kali ni dicemari dengan satu peristiwa yang kurang enak didengari. Huhu. Heboh  satu u , ade kes misteri ni. Memang creepy sikit sebab ini melibatkan keselamatan student perempuan...
"ade orang jumpe antuu ek??"
"bukan..."
"ade org hilang barang ke???"
"haa ..sikit jee lagi
"ade org lua ceroboh msk hostel ke??"
"haaaa...mmg sikit je lagi"...
 oklaa sebenarnya camni..hmm..nak start kat ne ye..camnih laa..bace je SMS ni..sure faham nye..

salam perhatian dan makluman buat muslimat2 agar berhati2 dengan seorang lelaki yang menyamar sebagai perempuan memasuki blok perempuan dan mencuri barang2 berharga. Lelaki ini memukau mangsa terlebih dahulu dan kemudian mencari barang2 berharga. Mohon disebarkan untuk keselamatan bersama dan sentiasa berhati2..


rasanya dah dengar 2 kes dah sal student perempuan kene pukau nih dan dua2 kes ni berlaku sekitar jam 3-5 a.m.Ya Allah tkutnya, sebab once dah pukau mesti dah tak sedarkan diri. okla memang so far org pukau untuk mndptkan brg2 berharga, lappy, hp,purse tapi bukankah diri kite sbg wanita ni lebih "berharga" drpd semua2 tu. nauzubillahiminzalik...smoga Allah melindungiku dan korang semua.Buat diriku yang suke bangun stay up waktu2 "prime" camtu, kejadian camnih adalah dugaan untukku. whatever it is, never lose hope from Allah's protection...thats all for now, its 3pm, gotta go..[nak gi ane?hihi...;)]

No comments:

Post a Comment