...He found you lost and guided you (93:7)

Tuesday, November 2, 2010

mood: Study Week

bismillahirrahmanirrahim...

lately..
life is soo good ,
to be in the study week..
no more lect.no more rush here,there.
kinda pamper myself for a while.
tp beware,
dengan masukknya wktu study week itu tadi, maka itu menandakan dekatnya masa untuk final exam
waa..
so how's ur prep?
for those smarties our there mst jwb
so far so good
translated in BM :semakin jauh semakin bagus..
erk, does this makes any sense? 
hik3..
whatever la..
and kalau yang kuat main2 (mcam saya = =!)..
msti ada masalah nak deal dengan emotion
mood swing i guess..
mood kejap OK,
then goes KO,
huk3..
truth is,
as for me, 
i am tot putting my greatest effort to do my best...
wlupun di saat yang terakhir, 
saya akan tetap usaha.
teringat lak pesanan mok.
"usaha sampai saat yang terakhir,sampai detik nak masuk exam hall pun, still isikan masa dengan memantapkan pemahaman yang kite dapat hasil belajar satu sem"
ya mok, 
kakak ingat tu.
dan sentiasa ingat..
sebab tu kadang2, 
time kat luar exam hall, 
wlaupun ada yg bersikap cool je utk masuk jawab exam,
dan kakak masih terbongkok2 tgk notes,
"ceeh..top student ye tuh"
"dah2 laa bace tu, gerenti xkan masuknye kalo ko bace time2 gini"
dah immune da ngan kata2 "perangsang" ni..
bukanlah dgn bertindak sedemikiann
bermaksud kakak riso 
tak baca itu ini,
dan kakak bukanlah seorang yang NERDY.
tp semua tu kakak lakukan sebab pegangan kakak pada
kata2 azimat mok tadi.
kata2 dari seorang ibu keatas anaknya 
doa yang mustajab kan?kan? ^^,
alamak!!
when it comes about mok,
dah datang dah sakit lame saya,
bukan sakit rumah a.k.a HOMESICK..
saya tak rindu rumah 
tp MOKSICK.
sakit mok???
bukan...bukan..bukan...
maksud saya, sakit saya yang merindui mok. (T_T)
dengar cite, mok balik klate minggu ni.
cuti Depavali sminggu.
so Najwa, ape lagi..
ye, sememangnya saya sudah merancang untuk pulang kedakapan mok..
"awk nak balik kg???bukan ke kite ada test fluid se lagi"
yup..so
"xmboh laa balik umah,awk dok riso ke kalu balik nati dop ley nok study"
oo, itu awk..
tapi bagi saya,
bukan study itu yang menentukan kejayaan kite dlm pembelajaran dan exam.
benar..
usaha perlu ada.
tapi, 
whatever it is,
semua itu dariNya.
bilamana Allah redha dengan kite,
inshaAllah 
jalan bermujahadah dpermudahkanNya,
dan sesungguhnya, redha Allah berserta redha kedua ibu bapa
so, the conclusion is..
SAYA NAK BALIK KELANTAN ESOK.. inshaAllah moga dpermudahkan urusan..

p/s: wlpn kakak asyik cakap sal mok, kakak nak jumpe gak ayh,kakak syg ayh jugak tpi ayh tok balik kelate,huhu so tak ley nak mintak restu,maaf dari ayh. papepun, i love u both..for the rest of my life:)



2 comments:

  1. gud lark my headm8.... sama2 kito score sem nie??? sem ni??? cedey2... moga diberi kkekuatan... :P

    p/s: ating pun sayang ma ngan abah.. :P (tumpang nak mencapak)... biasalah blog org femes...

    ReplyDelete
  2. ajwn ajwa' says to irene asnim:
    goodluck to u too...inshaALLAH kite skor neh sem ni..hik3..

    ReplyDelete