...He found you lost and guided you (93:7)

Wednesday, December 29, 2010

bye-bye Jay ♥

bismillahirrahmanirrahim..

it been 2 days since you've gone.We all do missed you so much Jay especially Mukhlis.
 No more laughs or jokes from you. 

 But I know that your "gone" is for good. It was destined for you.
This is your first time away from family
college life might be alien to you
but sooner you'll use to it=)
 I will always pray that you can make it in your studies and campus life as a student in Dip in Banking and Management @ UiTM Pahang.=)
 Indeed, this might be your second chance, so struggle for the best keyh!
our prayer ( Mok,Ayoh,kakak,abelong,Jah,Najah,Sarah & Mukhlis) will always be with you.

good luck Jay!
reminder2 for JAY:
ayoh: jage waktu solat dan solat tiap2 waktu kat masjid, jangan mendekati rokok dan berkawan dgn perokok
mok: makan cukup2 taw. 3kali sehari semalam
Abelong: nak belaja banking gune calculator je:)
Jah: join la IMAD ( persatuan agama Islam UiTM) :P
Najah: kim salam kat Korea.hik3
Sarah: belaja tol2.jangan duk usha2 gewe.
Mukhlis: I'm not crying (isk3)
kakak: =)



Photobucket forgive me O Allah...

Monday, December 27, 2010

bicara cinta: HATI & AKAL


Di sebuah pondok usang milik seorang hamba, akal dan hati berbual berkenaan kasih dan cinta..
Akal : Assalamualaikum, sahabat.

Hati: Waalaikummussalam, akal.

Akal : Apa khabar iman anda?
Hati terdiam...
Akal bertanya sekali lagi.
Akal : Apa khabar iman anda?
Hati : Kurang sihat mungkin.
Akal : Mengapa?   
Hati : Aku merindui dia segenap jiwaku...
Akal : Dia yang mana, sahabatku?
Hati : Kedua dia. Dia yang hakiki, juga dia yang entah kemana akhirnya..
Akal : Tidak mengapa, Itukan fitrah manusia.
Hati : Tapi rinduku kepadanya kadangkala membuat jiwaku runsing. Fikiranku melayang terbang jauh ke angkasa. Kadangkala ketika beribadah juga aku teringat dia.
Akal : Cintamu padanya, juga cintamu padaNya, cinta padaNya kan yang lebih utama.
Hati : Tapi... Aku benar cinta dia. Aku benar rindu dia. Aku mencintainya kerana Allah. Kami saling menasihati kepada kebaikan. Aku mahu mengejar syurga bersamanya.
Akal : Apa makna cinta?       
Hati : Kasih dan sayang.
Akal : Bagiku cinta itu gila.
Hati : Mengapa pula?
Akal : Apabila kita mencintai seseorang, kita asyik teringatkan dia. Apa yang dikata jangan, sebaik mungkin kita elakkan. Apa yang diminta, seboleh mungkin kita usaha. Bila ada yang lain mendekati, bergelodak rasa cemburu. Apa kau rasa begitu?
Hati : Ya. Begitu yang aku rasa.
Akal : Apa kau tahu apa pula ibadah?
Hati : Orang kata ibadah itu taat dan patuh.
Akal : Ibadah itu juga adalah cinta.
Hati : Bagaimana dimaksudkan begitu?
Akal : Ibadah itu cinta. Berkasih-kasihan dengan Tuhan.
Hati terdiam lagi...
Hati : Jadi... Apa sebenarnya yang ingin kau sampaikan wahai akal?
Akal : Fikirkan, kalau kau benar mencintai dia kerana Allah, apa kau ada mengadu kepadaNya?
Hati : Aku puas sudah berdoa. Aku mendoakannya empat puluh kali setiap hari. Siang dan malam! Tegas hati..
Akal : Apa kau berdoa kepadaNya hanya kerana apabila kau terasa jauh dengannya? Apa kau hanya melipatgandakan ibadahmu ketika jiwamu rasa tak tenang?
Hati diam dan tertunduk...
Akal : Bagaimana boleh kau katakan cintamu kerana Allah. Sedangkan kau mengabaikan Dia ketika cintamu dengannya sedang indah bercahaya. Sabarlah wahai hati. Doamu mungkin tidak makbul sekelip mata. Barangkali Allah akan memakbulkannya di lain masa. Barangkali Allah ada hadiah yang lebih berharga untukmu!
Aliran sungai merah terasa semakin deras mengalir ke kepala...
Akal : Cinta kepada manusia yang gila seperti itu, hanya layak disandarkan kepada Allah. Allah menarik cintamu kerana Allah lebih mencintaimu. Allah merindui doa dan tangisan hambanya. Allah mahu kau kembali mengindahkan cintamu kepadaNya!
Hati mulai menangis... Sepi... Kesal...
source: iluvislam.com






Photobucket forgive me O Allah...

Sunday, December 26, 2010

tahniah sarah

bismillahirrahmanirrahim..
disini kakak nak ucapkan tahniah buat adik tersayang, Sarah di atas kejayaan mendapat "A lurus" dalam ke-9 subjek yang diambil. semoga kejayaan pemberian Allah ini menjadikan Sarah semakin hampir kepadaNya. Walaupun mok,kakak,jah n mukhlis tiada disisi untuk berkongsi saat2 manis Sarah , tapi kami sentiasa mendoakan kejayaan sarah. Bagi kakak, tiada pemberian yang bermakna daripada seorang anak kepada ibu bapa nya melainkan dengan menguntumkan senyuman pada wajah mereka dan sarah dah berjaya berbuat sedemikian. Mok tampak gembira sebaik je Ust Hanisah bagitahu sal result Sarah  =) semoga Sarah sentiasa istiqamah dalam beramal dengan ilmu yang Sarah pelajari. Ilmu tanpa amal ibarat pokok yang tidak berbuah. Dan menjadi satu adat dalam beramal untuk kita sentiasa beristiqamah ( err..ayat bebelit da)
PMR ni bukan lagi penentu siapa kita pada masa hadapan TETAPI jadikan ia sebagai penyuntik semangat Sarah untuk Sarah terus sukses dalam menuntut ilmu Nya.Ilmu itu bukan milik kita dan percayalah USAHA kita tidak sama sekali menentukan kejayaan kita. Semua ini dari Allah, yang memberi ilham ilmuNya kepada Sarah. Ikhlaskan hati dan yakinlah Allah sentiasa bersama orang yang menyerahkan segala urusan kepadaNya.



ya Allah dengan rahmatMu jadikanlah maisarah mat yasin seorang anak,adik,wanita yang solehah. Masukkanlah dia dalam kalangan yang Engkau redhai dan rahmati. Bantulah Sarah dalam mencapai impiannya untuk menjadi seorang doktor muslimah. meskipun bukan aku yang Engkau pilih, pilihlah Sarah ya Allah amin



p/s: buat Najah, kakak sokmo2 mendoakan awk sukses SPM juge ^^ teruskan berdoa ye

Saturday, December 11, 2010

a walk to remember

bismillahirrahmanirrahim..
it was one fine sunny day. As ayoh drove heading back home from johor, silence covered the atmosphere in the car.It's normal that way as ayoh doesn't prefer to hear music while driving. Thus, drives all of us slumber and asleep.But as for me, like usual, I took this chance to stay awake. Looking outside and witnesses the greenish view of tress along the highway.subhanaAllah, it was wonderful. This is one the thing I love to do when travelling. I mean as I was the passenger and not the driver, that is why I can take this activity as my fav. ^^

Seeing things upon His creation, I was awe by the beauty of nature. Have you ever wonder that trees and plant with various sort of type and sizes, all of them were made by same content. we've repeatedly learnt this photosynthesis process but had our learning successfully make us conscious to relate this with the greatest in Him? Ponder it for a while. This might be one of the things we seems to forget.looking things with our eyes and heart.same goes to the one who are typing this.huhu

As I was looking outside, drown in the beauty of nature,suddenly I saw something. Something that make my yarn at Pasum spinning around my head. Spins so fast as my heart beat. A walk to remember.That something touches me well.Only Allah and my soulmate knows.What's for sure..Hoping is a good thing, praying is much better.


Istajib du’a ana ya Allah





Photobucket forgive me O Allah...

Monday, December 6, 2010

1432 Hijrah

bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum

happy Hijrah New Year everyone.It 1432H now! have you make any resolution for this new year? Whatever it is, hopefully this year will be much better than before keyh. Praise to Allah for giving us this golden opportunity to step in this new year. A new year means a new chances and time for us to improve our faith yet the reality is our age grew shorter.

Together, lets look back at that previous year, reflect ourselves back, have we did well in our prayer?living?deeds? well, lets change from poverty to riches.Rich with money.(that could be one, so u can upgrade your fund habit) Lets enrich ourselves with knowledge.rich with courtesy.rich with noble value. Rotate ourselves from laziness to diligence.diligence in reciting al Quran, diligence in reading lect notes and the most important is diligence in prostate to Allah. If last year we only recite al Quran once a day, let's make it twice a day.If last year we often talk about others achilles heel  substitute it by talking about their deeds.How cool is that?

I do understand well that to make a change needs a LOT of sacrifice as well as patience. Even I have my own darkside experience, mashaALLAH. pitch dark one. But if not now then when will you change? One thing I bare in mind that death awaits no man. It is not the "death" that I'm afraid of, its the day of Judgement where I am nothing without Allah's love and syafaat.

 You cannot direct the wind but you can adjust the sails.
my resolutions for 1432H:
  1. i wanna upgrade my prayer concentration
  2. improve my religion knowledge, i dont know that much yet 
  3.  i wanna be a pious servant,daughter,kakak,friend.
  4.  i wanna be a strict tender girl (i dont want to give any chances to those who are trying to step on my head anymore!)
  5.  i dont want to mengumpat2 about others
  6.  i wanna lower my gaze from forbidden things
  7.  less conversing on nonsense thing
  8. many more....just cant figure it out right now ( see! its hard to list down your own badness, but its easy to talk on others..mashaAllah )
i'm bad.totally bad. so help me change my friend. I am coated with weakness and sins. I need all of you to give me one more chance to change.For those who are reading this, please pray that I change ya.I may not be perfect but to be one,it is worth to try. may Allah bless all of us ..wallahulam, ma'asalamah~







Photobucket forgive me O Allah

Friday, December 3, 2010

mood ABC

ya Allah Engkau mendugaku lagi.
Mengujiku selayaknya kerana aku hanya seorang hambaMu.
sebenarnye lidah agak kelu untuk berbicara
 risau dengan imanku selemah ini
aku mengeluh di atas ujian dariMu ini.
Cuba dan cuba dan cuba untuk mengawal hati,perasaan.
Bimbang tersilap langkah, jadi luka
Menulis untuk meluah yang terpendam.

chronology ABC
 -->Jay mintak main laptop
 --> Ter"shut down automatically ( xtaw nape tetibe je) 
--> Memang lappy dah tak boleh nk bukak 
--> Cubaan turn on lappy selama tiga hari, FAILED 
--> anta kat  kwn Jay,baiki 
--> sume DOCUMENT2 ilang
 --> pic cute miut sepanjang sem 1,2,3 xde,pic ngan fam ilangnota2 sem current n past sume lesap [T_T]

    Sekarang aku dalam mood ABC ( a.k.a Aku Berasa maCam2). Rasa sedih,tenang,marah,cool, pendek kata rasa macam2. Kalau korang tgk ABC tu ade ais,kacang,sagu sume tu, cam tu laa mode aku sekarang. Bercampur-campur.


agak sedih jugak la sebab pic2 yang memang nostalgic bg aku hilang camtu je.( tiga sem kenangan ngan kekawan,involve ngan xtvt uni hilang) Plus nota2 yang da save ngan senpai sume tu pun dah takde. Sume ni berlaku atas takdirNya. sebab tu sekarang rasa macam2, aku sedang cube untuk trime sume ni. lagipun Jay xsegaja buat camtu, Allah dah rancangkan camtu. Nak marah adik, fikir due tiga kali jugak, tak maw la hubungan adik beradik renggang sebab bende camnih. Tak berbaloii!! balik cuti sem sekali sekala, so nak spend mase dengan gembira. Takpe laa najwa, pic2 tu sume sekadar gambar, kan Allah dah bagi memory card kat kite. dalam kepala tu,siap ade due; short term and long term memory. itu pun dah memadai.kan.kan?? nota-nota sume tu nanti kene gi mintak ngan senpai balik la, mesti diorang kasi nye. so, cool ya najwa! korang2 sume doakanlah spya aku diberi kekuatan menghadapi ujian2 hidup ye ya. semoga Engkau gantikan yang lebih baik buatku.
wallahualam~






Photobucket forgive me O Allah

Wednesday, December 1, 2010

love perhaps

bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum

hip hip hooray! its holiday and the joy is in the air. To be home is the happiest thing ever. i swear that there is no other place like home, right? So far i am planning so many things to do during this only one month break. One month break?? Yup only one month, approximately four weeks and thirty days .Nevertheless, Alhamdulillah praise to Allah for letting me and my course mate to enjoy early holiday compare to others. Well, for the others out there who are still struggling for final, i do always pray that you guys do well. Gambate!! Allah will always be with you :)

so guys have you plan for your holiday? if you're not, better think about it or else you're gonna regret for loitering around, doing tedious thing in this precious holiday. There are many things that come across my mind. And I really want to make single day of this break to the fullest. But whats for sure, i am currently so in love with something. Something that I feel blessed when I'm with it. Something that make me wonder if  this is what we called LOVE ^^, ?

during my childhood, I never thought about you. My parents always thought of Ridwan instead of you.I dont understand either why ayoh always encourage me with Ridhwan.Besides, i was young at that time, so i never have this feeling like i have for you right now.Plus during my school time ,where I studied at Terengganu for about five years, yet I never found the right one as you are. How deep is my love for you. That is why when I'm back, I just cant wait to see you. Alhamdulillah, nowadays, ayoh & mok had given their greenlight in this relationship. Happy and blessed to always be with you As Sobirin:)

Thank you Allah for all the things that You've done for me and my family.Plus, I am sharing so many precious moments with my family too at As Sobirin. ya Allah do grant me and my family with Your light and guidance in all aspects.amin ya rabb~


Our Lord! (they say), Let not our hearts deviate now after You have guided us, but grant us mercy from Thine own Presence; for You are the Grantor of bounties without measure

[3:8]



as-sobirin








Photobucket forgive me o Allah...

Friday, November 26, 2010

sabar



Akhirat itu bukan sekadar keperluan iman tapi juga keperluan kepada psikologi. Orang yang dikhianati tenang bila tahu yang menzalimi itu akan diazab oleh Allah. Orang yg berbuat soleh dan baik kepada orang lain pula tidak akan sedih walaupun jasanya x dikenang kerana Allah lebih tahu segalanya dan ganjaran drNYA adalah lebih berharga. Subhanallah.  
sabar
sabar
sabar
sabar
sabar
sabar
sabar
Najwa


Allah Maha Adil 




p.s: tabahkanlah hati2 insan yang ku sayangi dan ku kasihi dlm menghadapi ujianMu ya Allah..amin~
      


Monday, November 22, 2010

tika itu =)

bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum 

kepada budak2 yang lahir pada 70-an /80-an/90-an
masihkah korang ingat masa sekolah rendah dulu :

kat sekolah ada salesman datang jual buku crite
warne warni, sangat menarik
cerita si kancil,cerita kura-kura dan arnab,cerita anjing dan bayang2nye
pendek kata, crite tu mesti berakhir ngan pengajaran la
hari ni salesman edarkn list, esok dah kene bagi duit.
balik umah, mintak duit ngan mak ayh
tetap nak beli jugak buku walaupun dah tahu jalan crite

cite y paling besh

kat library, mmg sume nmpk cam bace buku 
tapi sbenanye belek2 tgk gambar je
bile ade program Nilam
sume bizi, cari buku crite
tak main laa dua belas,belas-belas halaman je
cari novel siri penyiasatan 3 Sekawan
yang puluh2 halaman
tak bace pun sbenarnye
just salin dan paraphrase balik sinopsis cerita kat belakang buku tu
semata nk naik stage dpt adiah 

gi skola pakai pensel box yg canggih manggih
ley bukak depan belakang
siap ade tempat sharpener lagi tu kat tgh2
pegi skola tunjuk kat kawan2
"hebatkan pensil box aku"

dalam kelas maen lawan2 pemadam
sayang nak gune tuk padam
wlpn fungsi sebenar pemadam utk "padam"
mak ayh kasi duit bekal seinggit je
sanggup tak makan waktu rht
sebab nak beli pemadam 50sen seketul
yg paling besa punye
nak lwn ngan kekwn
pakai pembaris yg bergigi
yg kat dlm ade air,ade bnde yg berkilat2 tu

balik sekola, singgah gerai tepi skola
beli Jojo xpun Dendang, Tora pun besh
harge bukan sepuloh sen due
seinggit due puluh sen
mahal time tu
bukan nak makan coklat tu pun
semate2 nk mainan lam tu

suke2...
cube tgk zaman skrg, tak de dah kan sume tu. tak de dah budak2 nak layan bnde camtu.budak2 zaman skrg balik uma layan FB,PS. sume da tak nak main mainan Dora Dendang, nak mainan barbie doll. Bile ingt balik waktu skola tu mmg tersengih sowang2.cam lawak je time kecik2 dulu. rindu same kawan sekolah rendah dulu. entri ini dedicated utk sume pelajar SK AU Keramat batch & SK Sultan Ismail 97/02 (ta taw laa ade ke y bace sbb da lme da lost contct ngan korang )
^_^ v

Monday, November 15, 2010

say no to maksiat

bismillahirrahmanirraahim & assalamualaikum


bile bercakap sal mksiat nih, ramai yg kaitkan dengan couple,bersentuhan dgn bukan mahram.
Tapi definisi maksiat tu luas
Maksiat kepada Allah dan Rasul iaitu meninggalkan perintahNya dan melakukan laranganNya
Maksiat terhadap makhluk iaitu maksiat terhadap manusia, 
Maksiat terhadap haiwan dan alam sekitar
Maksiat terhadap harta awam

Maksiat dalam apa jua bentuk sama ada kepada Allah dan Rasul, kepada manusia dan makhluk boleh merosakkan agama, iman, akhlak, kemuliaan diri dan kesejahteraan induvidu, keluarga, masyarakat, negara dan umat...same2 memperbaiki diri
wallahualam..ma'asalamah

Friday, November 12, 2010

biar betol-betol punye!

Bismillahirrahmanirrahim &
Assalamualaikum wbt.


first and foremost, nak same2 berpesan2...


“JANGAN MENGAMBIL LANGKAH UNTUK BERPASANGAN, JIKA SUDAH PASTI DALAM SETAHUN DUA JANGKA MASA TERDEKAT TIADA KEMUNGKINAN UNTUK ANDA BERKAHWIN”


  ok, itu just muqaddimah je.ade banyak lagi nak habaq kali ni.Ade la satu petang tu, relaxkan diri sambil melancong2 di sekitar web islamik,aku ade terjumpa ngan satu artikel ni. Sal berpasangan a.k.a kapel atau pun ape2 yang sewaktu dengannya. Ade org kate kapel ana enti,opps..ade ke cam gitu?? (..ngee2 *innocent*.. ) berbalik to what i would like to share today, nak ckp sal ni berkapel2 sume ni la..mungkin ade yang da bowink kan, alaa benda da lapuk kan,asyik2 sal kapel.. tapi tak kisah laa, aku nak share jugak..my blog my stuff my rule...nge3..

  Positive and negative charge. Mesti korang pena dengar kan?Dari skola rendah lagi kan kite blaja, kalau different charge,it will attract between one and another.kalau same, die akan repel.Eventually,akan ade satu mutual forces yg present utk pull these two charge to attracted. Subhanallah,sedangkan dua charge yang berlainan pun akan attract antare satu same lain, apatah lagi dua jenis species manusia yang dicipta Allah bernama ADAM dan HAWA. Complement each other kan?Betol tak?? Haa sape tak setuju tu memang sah2 tipu. Dulu2 pun pernah terbace, dalam dunia ni Allah ciptakan semuanya berpasang pasangan, malam dan siang, bulan dan bintang, syurga dan neraka, dosa dan pahala. Semuanya Allah ciptakan dengan hikmahnya yang tersendiri. 


  Berbalik sal hubungan sal LELAKI dan PEREMPUAN ni, biasenye bile sumone tu "in a relationship" [cam status dalam FB tuh] mungkin first,2nd year tu oklaa lagi. Kalau tak jumpe si DIA dalam seminit due, makan tak kenyang, tidur tak lene,mandi tak basah. Alahai, indahkan waktu2 itu. Terasa dunia ini aku dan dia yang punya. Tapi cube tengok tatkala perhubungan tu dah masuk tahun ke-3,4,5 gitu. Mesti dah ada sedikit rase jemu utk bagi komitmen dalam perhubungan. Tapi awal2 lagi aku da agak mesti ramai yang tak setuju dgn kenyataan aku tadi tol x??

“sungguh saya tidak akan berasa jemu dengan perhubungan itu. Saya pasti. Saya tahu diri saya bagaimana”

“ana sayangkan dia kerana Allah. ana takkan pernah jemu untuk membimbing dia”

“saya akan berkahwin dengan dia. Saya takkan jemu dengan dia”

“Bagaimana pula boleh jemu? Perasaan sayang itu tidak mengenal jemu.”


Dan pelbagai lagi hujah yang mungkin akan diungkapkan sebagai janji mereka bahawa mereka tidak akan jemu dengan pasangan masing-masing. Ok laa ape2 je laa tapi hal ini bukan tidak pernah berlaku. Bahkan sentiasa berlaku.

Ramai yang cuba mengamalkan cara ‘COUPLE ISLAMIK’ dalam perhubungan mereka, dont be mistaken keyh, maksud i, diorang2 ni tidak mengatakan hubungan a.k.a DECLARE sebagai couple tapi mereka mengamalkan apa yang diamalkan oleh orang couple.

“kejut tidur”

“sentiasa berSMS”

“bertukar-tukar tazkirah dan pendapat mengenai isu”

“call sekali sekala”

Mereka akan menggunakan pelbagai cara dan mancari pelbagai topik supaya dapat dibincangankan dengan si Dia. Yelah! Mereka jumpa pasangan itu di laman-laman sebegini yakni laman yang sentiasa membincangan mengenai Islam.

Mereka menentang couple tapi sebenarnya mereka mengamalkan couple walaupun mereka tidak mengakui hubungan mereka sebagai couple.

Apakah ciri-ciri couple?Ni yang aku paham sikit2 sal kapel..correct me if i'm wrong

“sayang kepada berlainan jantina (fitrah)”

“sentiasa terbayang kepadanya”

“sentiasa memikirkan dirinya”

“sentiasa ingin memberitahu semua orang bahawa dia telah dimiliki”

“sentiasa berhubungan dengannya”

“mungkin Call sekali-sekala”

“merajuk dan dipujuk”

“jika teringat akannya tersenyum”

“pasti pernah teringat akan dia di dalam solat”

“pasti teringat jika dia tidak menghubungi dan mengharapkan agar dihubungi”

Aduh! Banyak lagi sebenarnya namun, tak dapat nak senaraikan.

Baiklah..maybe betol laa.


Anda ingin malamarnya!

Benar! Anda ingin berjumpa ibu bapanya!

Benar! Anda ingin memaknakan hubungan ini!

Tapi pasangan anda melarang kerana faktor keluarga, belajar, ataupun diri sendiri.

Maka bila boleh menghalalkan hubungan itu?

Setahun?

Dua tahun?

Tiga tahun?

Dalam jangka masa yang begitu lama pelbagai dosa ditabung…(nauzubillahiminzalik) katanya mahu hubungan yang diredhai Allah.

Mahu mencari keredhaan Allah.

Maka apa yang anda lakukan itu mendapat redhanya kah??

Tepuk dada Tanya Iman!

Aiwa! Anda memang nak cepatkan pernikahan tapi masalah keluarga menentang kerana ingin anak mereka menghabiskan pengajian dahulu.

Jika sudah pasti akan ada halangan yang pasti tidak dapat ditempuhi maka mengapa meletakkan diri dalam situasi ini.

Sudah diberitahu kan tadi....

JANGAN MENGAMBIL LANGKAH BERPASANGAN, JIKA SUDAH PASTI DALAM SETAHU DUA JANGKA MASA TERDENAT INI TIADA KEMUNGKINAN UNTUK ANDA BERKAHWIN!” 


kapel islamik tak de ye tapi couple cara Islam ada..rajin2 laa bace kat sini
wallahualam..ma'asalamah.

."Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaannya dan rahmatNya, bahawa Dia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir". [Ar-Rum ayat 21]



one big happy family, idaman ku ;)
p/s: artikel ni saya jumpe @ halaqah.com,just utk peringatan bersama keyh, TERMASUKlah buat diriku sendiri .so b cool keyh, its never too late to turn over a new leaf? Allahumaajirnaminalma'siat.